Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί Glasnost λοιπόν;




Glasnost. Διότι Glasnost σημαίνει ελευθερία απόψεων και έκφρασης.

Όσοι ξεκινήσαμε το Glasnost, πιστεύαμε πως πρέπει να υπάρξει μια «πλατφόρμα ιδεών» για τους αγωνιστές της –ευρύτερης– Αριστεράς, όπου θα γράφουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Και αυτό, κυρίως διότι τα γνωστά sites του χώρου, εκφράζουν συγκεκριμένα ρεύματα και δεν φιλοξενούν (εύκολα) κείμενα που διαφωνούν με τη «γραμμή» τους. Ιδίως αν αυτός που υπογράφει το κείμενο δεν είναι «στάρ» του χώρου, αλλά ένας νέος άνθρωπος που προβληματίζεται με τα «παθήματα» του χώρου και τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Το κάναμε γιατί απλά είχαμε την ανάγκη να γράψουμε κάπου την άποψη μας, απλά και λιτά, χωρίς τους βερμπαλισμούς και τα «σεντόνια» που είναι πολύ συχνά στο χώρο της Αριστεράς.

Στο Glasnost γράφουν άνθρωποι από διαφορετικά ρεύματα της Αριστεράς. Σκοπός μας δεν είναι να εκφράσουμε συγκεκριμένες στρατευμένες γραμμές στο χώρο, αλλά να υπάρξει σημείο που μπορούν να συστεγαστούν απόψεις από πολλούς και πολλές. Γι’ αυτό άλλωστε θα δείτε ελάχιστα κείμενα πέρα αυτού να είναι υπογεγραμμένα από την Συντακτική Ομάδα του Glansnost (Σ.Ο.G).

Τι να περιμένετε να διαβάσετε; Debates/φακέλους, συνεντεύξεις, αφιερώματα όπως και αρθρογραφία για τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Το Glasnost θα είναι χώρος που ο καθένας θα μπορεί να λέει την άποψη του. Θα περιμένουμε να ακούσουμε και την δική σας. 


Σ.Ο.G.

Σχόλια

Popular Posts

Tα Τρολλογραφικά (23-04-18)

Της Τρομο-γραφικής Οργάνωσης ΡΟΖΑ-ΕΚΜ * Το κείμενο αποχώρησης από τη ΔΕΑ, το υπογραφούν 68 αγωνιστές-αγωνίστριες. Μακάρι οι σύντροφοι να έβρισκαν ακόμα ένα άτομο προκειμένου η αποχώρηση αυτή να καταγραφεί ως η πιο σέξυ αποχώρηση-διάσπαση στην ιστορία της Αριστεράς.

Τα Τρολλογραφικά (18-2-20)

Της  Τρομο-γραφικής Οργάνωσης ΡΟΖΑ-ΕΚΜ  * Για να προστατευθεί η Ξάνθη από τους Τούρκους,αγοράστηκε από τον Ιβάν Σαββίδη. Το παραπάνω το ισχυρίστηκε μέλος της ΕΕΑ. Με τούτη τη λογική,ο ΠΑΣ Γιάννενα απειλείται από Αλβανούς επενδυτές,η Κέρκυρα από Ιταλούς,κι ο ΟΦΗ από τις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Σοβιετική Ένωση και νέες τεχνολογίες

Του Δημήτρη Μιλάνου Η Σοβιετική ένωση που οραματίσθηκαν οι πρωτεργάτες της, οι μπολσεβίκοι επαναστάτες, είχε στο κέντρο της τoν άνθρωπο και τις ανάγκες του. Για να μπορέσουν αυτές να καλυφθούν ήταν απαραίτητη η ανάπτυξη της τεχνολογίας και των επιστημών. Η ΕΣΣΔ είχε  σαν στόχο να χαράξει τον υπερεθνικό διαφωτισμό, την νεωτερικότητα και τον ορθολογισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι μια αγροτική κατά το μεγαλύτερο κομμάτι χώρα, κατάφερε σε 40 χρόνια να εκτοξεύσει πρώτη στο διάστημα δορυφόρο αλλά και να καταφέρει ισότητα στο τομέα της “Πυρηνικής” δυναμικής με τις ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά υπήρξαν τομείς που απέτυχε παταγωδώς. Από την Βιολογία και την Γενετική το διάστημα ΄30 με ΄50 έως την δεκαετία του ‘80 και μετά που έμεινε αρκετά πίσω κατά την ψηφιακή επανάσταση. Ποιοι ήταν όμως οι λόγοι γι’αυτό; Αυτοί την ερώτηση θα κληθούμε να απαντήσουμε στα επόμενα άρθρα.